Ilana van Dienst
Mijn naam is Ilana. Ik ben 36 jaar en oprichter van Help & Ontwikkel Jezelf. Na de master Klinische Psychologie aan de Universiteit te Leiden heb ik de afgelopen 15 jaar respectievelijk gewerkt als maatschappelijk werker, gezinshuisouder van drie pubers (pleegouder en hulpverlener in één) en als psycholoog (POH-GGZ) bij 2 huisartsenpraktijken in Maastricht. Mijn grote passie is mensen helpen opbloeien, in het bijzonder kinderen. Tijdens mijn werk put ik niet alleen uit mijn kennis en werkervaring, maar ook uit levenservaring. Door zelf als kind gepest te zijn geweest weet ik als geen ander hoe dit je zelfvertrouwen kan beschadigen. Je gaat je aanpassen om erbij te horen, maar hoe meer je je best doet degene te zijn die de ander wilt dat je bent, hoe eenzamer en ongelukkiger je je voelt. Uiteindelijk leerde ik hoe ik mezelf kon zijn en me de moeite waard kon voelen. Dit gun ik iedereen! Daarom zet ik me graag in om anderen te helpen zich waardevol te voelen, vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen, voor zichzelf op te komen, eerlijk voor hun mening uit te komen en op een authentieke manier de verbinding aan te gaan met anderen omdat juist vriendschappen het leven zo mooi maken.

Wim van Dienst
wimIk ben Wim, vrijwilliger bij Help & Ontwikkel Jezelf. Ik heb ruim veertig jaar werkervaring als pedagogisch medewerker en heb daarnaast vijf jaar lang kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen getraind in de bij hen ontbrekende vaardigheden. Wat ik mooi vind aan Help & Ontwikkel Jezelf is dat kinderen vaardigheden leren waar ze de rest van hun leven nog profijt van hebben. ‘Jong geleerd is oud gedaan,’ zeg ik vaak. Het afleren van verkeerde copingmechanismen en het aanleren van nieuwe strategieën en vaardigheden is op latere leeftijd erg moeilijk omdat alles op de automatische piloot gaat. Ingesleten gewoonten en vastgeroeste gedachteschema’s pas je niet zomaar even aan. Kinderen zijn nog heel flexibel en veerkrachtig, ze leren snel en makkelijk. Wat een kind nu leert doet het later met het grootste gemak. Hoe eerder je erbij bent hoe beter. Een laag zelfbeeld wordt vaak onderschat maar kan een leven lang duren en zelfs leiden tot een depressie en eetstoornis met de dood als gevolg.