Drs. N.I. van Dienst
‘Het hebben van een laag zelfbeeld is schadelijker dan je denkt, je bent elke dag aan het overleven. Dit kost chronisch veel energie en drukt zwaar op je psychisch en lichamelijk welzijn, opleiding, werk en relaties. Pas als je het juk van de angst voor afwijzing naast je hebt neergelegd en jezelf volledig accepteert met je goede en je slechte kanten besef je hoe het is om vrij te zijn en echt te léven. Sommige mensen leggen hun juk pas af als ze bejaard zijn, sommigen doen het zelfs nooit. Het is het mooiste werk dat ik me kan indenken om kinderen dit zo vroeg mogelijk te leren.’

Mijn naam is Nididja, oprichter van Help & Ontwikkel Jezelf. Ik ben psycholoog en trainer. Mijn grote passie is mensen helpen opbloeien, in het bijzonder kinderen. Ik heb de afgelopen 10 jaar o.a. gewerkt als maatschappelijk werker, gezinshuisouder (pleegouder en hulpverlener in één) en als psycholoog. Tijdens mijn werk put ik niet alleen uit mijn kennis en werkervaring, maar ook uit levenservaring. Door zelf als kind gepest te zijn geweest weet ik als geen ander hoe dit je zelfvertrouwen kan beschadigen. Het heeft lang geduurd voordat ik ontdekte hoe ik me minder geremd kon voelen in bijzijn van anderen en uiteindelijk echt mezelf kon zijn. Dat ik van mezelf mocht houden zoals ik ben. Dat ik voor mezelf op mocht komen. Maar oefening baart kunst. Valkuilen kunnen je kracht worden als je hier bewust en intensief mee aan de slag gaat. Ik zet me graag in om kinderen te helpen zichzelf te waarderen, vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen, voor zichzelf op te komen, eerlijk voor hun mening uit te komen en de verbinding aan te gaan met anderen omdat juist vriendschappen het leven zo mooi maken.

 

 

W.P. van Dienst
wim
‘Eigenlijk wens ik ieder kind een vakantiekamp en training toe van Help & Ontwikkel Jezelf. Kinderen ontwikkelen er enorm hun sociaal-emotionele vaardigheden mee. Bovendien krijgen ze er meer zelfvertrouwen door en gaan beter in hun vel zitten, een mooier cadeau kun je je kind niet schenken.’

 

Ik ben Wim, pedagogisch medewerker bij Help & Ontwikkel Jezelf. Ik heb ruim veertig jaar werkervaring als pedagogisch medewerker en heb daarnaast vijf jaar lang kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen getraind in de bij hen ontbrekende vaardigheden.

Toen mijn dochter Help & Ontwikkel Jezelf oprichtte heb ik geen moment getwijfeld en me meteen aangemeld als vrijwilliger. Wat ik mooi vind aan Help & Ontwikkel Jezelf is dat kinderen vaardigheden leren waar ze de rest van hun leven nog profijt van hebben. ‘Jong geleerd, oud gedaan,’ zeg ik vaak. Het afleren van verkeerde copingmechanismen en het aanleren van nieuwe strategieën en vaardigheden is op latere leeftijd erg moeilijk omdat alles op de automatische piloot gaat. Ingesleten gewoonten en vastgeroeste gedachteschema’s pas je niet zomaar even aan. Kinderen zijn nog heel flexibel en veerkrachtig, ze leren snel en makkelijk. Wat een kind nu leert doet het later met het grootste gemak. Hoe eerder je erbij bent hoe beter en hoe meer leed je voorkomt.